Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Magnus Fossen
Vaktsjef nå

Magnus Fossen

Tips oss!

Her avfyrer Trond skrem­me­skudd mot nærgående isbjørn

– Den var cirka fire meter fra vinduet mitt.

Trond Helland satt nattevakt på meteorologstasjonen på øya Hopen sørøst for Svalbard natt til tirsdag, da en isbjørn dukket opp, litt for nære.

– Ny nattevakt og ny isbjørn! Sitter ved PC´n kl 0420 og hører plutselig hundene gjø. Når jeg snur meg og ser ut vinduet ser jeg rett på denne, ca 4 meter fra vinduet, skriver Helland på Facebook-siden «Vinteren 2016-2017 på Hopen», der han deler sine opplevelser fra øya.

Se også denne: Slik er en dag i livet til isbjørnen

Det er ikke den første isbjørnen som har blitt sett på Hopen i år. Så langt i 2016 har de fire ansatte på stasjonen, og de eneste som bor på øya, observert 16 isbjørner, ifølge NRK, som først omtalte saken.

Se også: Turguide filmet unikt møte mellom vill isbjørn og hund

I dette tilfellet bestemte Helland seg for å ta grep og skremme vekk isbjørnen, da de ansatte ved meteorologstasjonen ønsker å holde brjønene på avstand fra der de bor. Dermed fant han fram pistolen.

– Det er vel en smule adrenalin som får kamera til å riste litt, særlig når pistolen klikker på første forsøk og neste forsøk smeller 2 meter fra vinduet, skriver Helland videre på sin Facebook-side.

Se også: Først leker isbjørnen med babyen – så angriper den

Flere anbefalinger fra SeDenne: