Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Vaktsjef nå

Silje Robertsen

Tips oss!

Dødsdømt løveunge fikk en ny sjanse

Løveungen Magnus skulle egentlig avlives etter å ha blitt mishandlet av sirkus.

Den fire måneder gamle løveungen Magnus ble født til et liv i fangenskap og ble separert fra moren kun dager etter han ble født. Han ble ifølge den veldedige organisasjonen Let’s Adopt! Global brukt som en attraksjon ved et sirkus i Spania, der besøkende kunne betale 40 euro for å ta bilder med ham.

Fantastisk! Jonathan er løvas beste venn

Ifølge den veldedige organisasjonen ble Magnus kun gitt yoghurt og brød for å bevisst hemme veksten hans. Da løven raskt ble for syk av feilernæringen, ble han tatt til en veterinær for å bli avlivet. Det var da spanske myndigheter tok affære og overtok løven.

De fant raskt ut at Magnus slet med dårlig ben- og muskelutvikling og hadde fått et så forminsket pusterør, at han ikke lengre kunne innta fast føde. Alt dette som følge av feilernæringen.

Utrolige bilder: Ropte på flokken i tre dager: Her kommer de løpende

Veterinærene kontaktet Let’s Adopt! Global for å få midler til å redde løven. Etter en rask innsamlingskampanje i USA hadde man nok penger til å gjennomføre de livreddende operasjonene.

Siden operasjonen har løven ifølge ABC News doblet vekten sin og vil nå gjennomgå behandling for å én dag kunne bli sendt til et løvereservat i Afrika. Til tross for rask redning, vil han trolig aldri kunne spise like store kjøttbiter, som en vanlig løve.

Fortapt løve la på svøm - ble reddet av lokale

X

Flere anbefalinger fra SeDenne: