Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Magnus Fossen
Vaktsjef nå

Magnus Fossen

Tips oss!

Plutselig begynte fly­mo­to­ren å falle fra hverandre

Dette er IKKE det du ønsker å se under take-off.

Da Sky Airlines rute 112 fra Santiago til Copiapo i Chile skulle ta av onsdag morgen, begynte plutselig motordekselet rundt den ene jetmotoren å prelle av.

Dekselet satt tydeligvis ikke skikkelig på og metalldeler ble stående ut i motvinden og deler av dekselet ble også brekt rett av.

Sjekk også: Småfly kun få meter fra fatal ulykke med båt

Ifølge nyhetsbyrået Viralhog utførte flyet en kontrollert landing på flyplassen igjen kort tid etter og de 137 passasjerene ombord ble fraktet over i et nytt fly.

- Flymotordekselet løste seg antageligvis på grunn av at noen ikke hadde lukket dem skikkelig da flyet var på bakken. Selve dekselet er ikke en kritisk komponent. Du kan sammenligne det med panseret på bilen din, forteller erfaren pilot Patrick Smith til Daily Mail. Han står bak nettsiden askthepilot.com.

Har du sett? Prøver å lande uten hjul - så ombestemmer han seg

Han påpeker til den britiske avisen at det farligste med hendelsen var ikke om motoren ble skadet, men om de løse delene hadde truffet andre deler av flyet, som balanseroene eller halefinnen.

- Heldigvis sørget luftstrømmene for at de løse delene ble løftet bort fra flykroppen, opplyser han til avisen.

Sky Airline er et lavbudsjettsflyselskap og Chiles nest største. På Twitter har de gått ut og sagt at sikkerheten til passasjerene aldri var i fare.

Verdens skumleste flyplasser: Her lander kun de modigste pilotene

Flere anbefalinger fra SeDenne: