Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Vaktsjef nå

Silje Robertsen

Tips oss!

Slik lurer de jenter til å pro­sti­tu­ere seg

– En pimp kan på ett år tjene 2 millioner kroner på én jente. Det er mer lukrativt enn våpen- og narkotikahandel.

Covenant House Toronto, Canadas største byrå for unge hjemløse, har nå laget en informasjonsfilm som forteller om hvordan halliker lurer jenter til å selge sex for dem.

I videoen har de rekonstruert historien til jenta «Amy», som i starten var en skoleflink jente med mange venner, men som endte opp med å bli lurt av «kjæresten» til å selge sex for han.

Fikk du med deg denne? Baklengs blir alt bedre... eller?

– Sexhandel er når noen blir tvunget til å selge sex mot deres egen vilje. Dette skjer rett foran øynene på oss. Det kan skje med en jente som er helt lik en du kjenner, sier Michéle Anderson, spesialist i sexbasert menneskehandel.

– Jeg får telefoner av jenter som bare er tolv-tretten år.

– I dag snakker jeg for ham

Redd Barnas nye kampanje #JegErHer vil gi ansikter og stemmer til grusomme historier misbrukte barn og voksne ikke vil fortelle selv.

I sin nyeste video har de fått skuespiller Frank Kjosås til å fortelle historien til en 41 år gammel mann som ble misbrukt av sin bror.

Se også denne: – Dette er skikkelig ekkelt!

Historien er hjerteskjærende og Redd Barna håper at de med kampanjen vil få flere barn til å snakke ut om de har opplevd lignende.

– Barn som utsettes for seksuelle overgrep føler ofte skyld og skam. De trenger å få vite at det aldri er deres ansvar, skriver Redd Barna undet videoen på YouTube.

Flere anbefalinger fra SeDenne: