Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Vaktsjef nå

Silje Robertsen

Tips oss!

Hvis Amir vinner gull­bil­let­ten, får han bli i Norge

«Reality-showet» som gir deg vondt i magen.

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) har laget en kampanjevideo som knytter god fredagsundeholdning sammen med politiske spørsmål som gir nordmenn vondt i magen.

I det fiktive reality-showet «So You Think You Can Stay» har hver asylsøker 90 sekunder på å fortelle dommerne hvorfor nettopp de skal få bli i Norge. Vinner de gullbilletten, får de bli.

Se også denne: Baklengs blir alt bedre… eller?

NOAS har laget filmen i samarbeid med Fantefilm og skriver på sine nettsider at kampanjevideoen skal «gi ansikt til en gruppe mennesker som ofte får negativ oppmerksomhet i mediene: asylsøkere med avslag».

Dette er «reality-showet» som garantert gir deg vondt i magen.

Se også denne: Her endres livet hennes totalt

Til VG sier rådgiver i NOAS, Mari Seilskjær, at nervøsiteten asylsøkere føler kan sammenlignes med den ulike deltakere som skal inn på en fjernsynssendt audition føler på.

– Når du kommer til Norge og søker asyl, må du gå i et intervju og forklare din situasjon. Da er det helt avgjørende at du klarer å få frem alle viktige momenter som vil gi deg asyl. Vi ser flere som har opplevd traumatiske ting de ikke klarer å fortelle om i et intervju, og da hender det de ikke blir trodd og får avslag, fortalte Seilskjær i et intervju i VG-programmet MADS.

NB! Alle menneskene i videoen er skuespillere.

Flere anbefalinger fra SeDenne: