Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Vaktsjef nå

Silje Robertsen

Tips oss!

Hvor stort er egentlig Finnmark?

Denne videoen setter størrelsen i perspektiv.

Finnmark er vårt største fylke målt i areal. Det vet de fleste, men hvor stort er det EGENTLIG dersom vi sammenligner det med de andre fylkene her i sør?

Animasjon

La oss børste litt støv av geografikunnskapene med denne vært så beskrivende illustrasjonen av de enorme avstandene i vårt nordligste fylke.

Finnmarks 48.615,95 kvadratkilometer er NESTEN like stort som Telemark, Vestfold, Buskerud, Møre og Romsdal, Akershus, Oslo og Østfold til sammen!

Sjekk også denne: Norge kan knapt bli vakrere

Deles mye

Animasjonen er laget av næringslivsnettverket Nordkapp Næringshave sammen med sine samarbeidspartene og de la ut illustrasjonen på sine Facebook-sider torsdag og og på et par dager har den i skrivende stund blitt sett nesten 40.000 ganger.

– Vi synes det er morsomt at den har vakt oppsikt, forteller Ina Helene Olsen, prosjektleder ved Nordkapp Næringshave til SeDenne.

– Viktig lærdom

Hun sier de utelukkende har fått positive tilbakemeldinger og er ikke overrasket over hvorfor:

– Det er kanskje en indikasjon på at dette faktisk er viktig lærdom for mange og kanskje en aha-opplevelse, utdyper hun.

Store avstander

De har ofte måttet minne folk sørfra på at det ikke «bare» er å reise mellom steder i Finnmark.

– En kan ikke legge planer og ta avgjørelser uten å være innforstått med realiteter, spesielt knyttet til avstander. Vi kan ikke forvente at alle kjenner til forholdene i Finnmark når de selv ikke bor og jobber her, og derfor er denne bra å ha med seg i kofferten, forteller Olsen.

Sjekk også denne: Jagerflypilot med luftig «selfie» over Nord-Norge

Selv om Finnmark er landets største fylke i areal er det også landets minste målt i folketall, med sine beskjedne 75.000 innbyggere. Da er det ikke rart Olsen avslutter med følgende oppfordring:

– Her har vi plass til det meste, så det er bare å sette kursen nordover!

Denne timelapsen vil ta pusten fra deg: Nyt synet av Norge

Flere anbefalinger fra SeDenne: