Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Marte Pritzlaff
Vaktsjef nå

Marte Pritzlaff

Tips oss!

Ørn mot rev: – «Mikkel» har ingen sjanse

Jan Lars Nesje fra Stryn filmet en uhyre sjelden duell om matrestene.

Reven tror han har truffet selve jackpoten. En (mer eller mindre) hel hjort ligger død i skogen og byr seg fram.

Men det skal vise seg at han må kjempe om gildet. For en kongeørn har også sett seg ut hjorten. Hele dramaet som så utspiller seg blir filmet på viltkameraet til Jan Lars Nesje fra Stryn.

– Det er veldig spesielt og uhyre sjeldent at man får det på film. Sannsynligheten for at det kunne skjedd tidlig morgen eller etter nattens frembrudd er veldig stor. Da ville det ikke blitt mye å se, sier Nesje til SeDenne. Det var lokalavisa Firda som først omtalte videoen.

Se flere viltvideoer: Kjemper for ungen i kamp mot ulver

Viltkameraet begynner å filme når den oppdager bevegelse og filmer så i ett minutt. Nesje kikket gjennom 600 ett minutt lange snutter med opptak da han kom over denne ”episke” duellen.

– Det er virkelig et skup. Det er bare så vidt jeg rekker å se gjennom alle opptakene og det var et halvt minutt med dødtid i dette opptaket før kampen begynte, sier han.

– Var det gitt hvem som ville gå seirende ut av duellen?

– Ja, det var nok gitt at kongeørna ville gå seirende ut av denne duellen. Reven hadde i realiteten ingen sjanse, sier stryningen.

Se også denne: Så nær har du aldri sett dem

Det var også ham som hadde lagt fram festmåltidet til dyrene. En påkjørt hjort. Blant opptakene kunne man i tillegg til reven og kongeørna, se havørn og andre dyr forsyne seg av hjorten.

– Reven var nylig tilbake, men måtte nok innse at nå er alt borte, sier han.

Se også: Så høyt har ingen fugl flydd før ham

Flere anbefalinger fra SeDenne: