Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Vaktsjef nå

Silje Robertsen

Tips oss!

Glem alt du trodde du visste om pil og bue

Glem Robin Hood og Ringenes Herre! Danske Lars er bueskytteren som skyter hull på Hollywood-mytene.

Lars Andersen ble i 2012 selverklært verdens raskeste bueskytter etter å ha lagt ut en video på YouTube av sine raskeste skudd og sammenlignet dem med sine konkurrenter.

Nå har han lagt ut en ny der han mener han har knust bueskytter-myten som brukes av Hollywood. I samme slengen viser han hva som faktisk er mulig å få til med pil og bue uten spesialeffekter.

Interesse gjennom rollespill

Dansken sier han fikk interessen for bueskyting gjennom såkalt laiv, en type levende rollespill uten manus eller publikum. Med utgangspunkt i dette studerte han gamle bueskytter-teknikker og har siden trent seg opp til det man må kalle ekstreme ferdigheter.

Les mer om laiv på ABC Nyheter: Lekte Harry Potter på ekte slott

Raskere enn Legolas

Nå hevder han at han faktisk skyter raskere enn den fiktive karakteren Legolas i Ringenes Herre-filmene. Han kan skyte tre (3) piler på latterlige 0,6 sekunder.

- Mange har beskyldt meg for å være falsk eller har teorier om at det er juks involvert. Jeg har alltid fasinert meg over hvordan mennesker kan nekte å tro på noe som strider med vårt verdenssyn, selv når det er noe så naturlig som bueskyting, sier han i en pressemelding han la ut fredag.

Uansett om man velger å tro på dansken eller ei, denne videoen er imponerende å se og den passerte én million visninger på YouTube etter kun 13 timer.

Flere anbefalinger fra SeDenne: