Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Slik ble NRK-veteranen gang­ster­le­gende

Vet du hva «Thug Life» betyr? Det visste heller ikke Odd Karsten Tveit før millioner av mennesker kalte ham for en «thug life journalist».

Da Odd Karsten Tveits tidligere NRK-kolleger ringte ham og fortalte at nettstedet The LAD Bible hadde redigert om på reportasjen fra Ramallah på Vestbredden og fått nesten 6,5 millioner visninger på videoen de kaller «Thug Life Journalist», kunne han ikke annet enn å le av det.

– Det er jo bare morsomt, og litt latterlig, at de har lagt på rapping og fått så mange til å se videoen på bare et par dager, sier Odd Karsten Tveit til ABC Nyheter.

«Bad ass»

Den mangeårige korrespondenten hadde ingen idé om hva frasen «thug life» betød, men sier han ikke føler seg så «gangster» som den manipulerte videoen tilsier.

– Jeg gjorde jo bare jobben min, sier Tveit og forteller at fotografen han hadde med seg kalte situasjonen og standupen for en «once in a lifetime»-hendelse. 

– For noen år siden ble jeg kalt «bad ass journalist» for det samme videoklippet. Jeg visste ikke hva det var heller.

– Den perfekte standup

Å være «thug» eller å ha et «thug life» er et begrep rapperen 2Pac introduserte for hiphop-kulturen og beskriver en som lever på grensen av hva som er fornuftig uten å ta hensyn til loven eller sin egen trygghet, ifølge Online Slang Dictionary. Noe det kan se ut til at reporteren gjør da han later til å ikke bry seg om skytingen som foregår bak ham.

– Det var en tilsynelatende rolig dag på den 1000. dagen i intifadaen, og jeg vår jo ikke noe mål, avslutter Odd Karsten Tveit og bemerker at det jo endte i den perfekte standup.

Flere anbefalinger fra SeDenne: