Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Magnus Fossen
Vaktsjef nå

Magnus Fossen

Tips oss!

Løven Christian rørte en hel verden

Denne rørende videoen tok av på nettet først tretti år etter selve hendelsen.

Det er en historie fra 70-tallet, som først fikk sitt virkelige gjennombrudd gjennom YouTube i 2008. Videoen som viser den utrolige gjensynsgleden mellom løven Christian og hans tidligere eiere på savannen i Afrika er verdt å se igjen.
 
Løven Christian ble kjøpt som liten på et kjøpesenter i London av Rendall og Bourke i 1969. Han ble raskt en maskot for møbelbedriften deres, men ble etter hvert så stor, at de to vennene ikke kunne beholde ham i London lenger.

Rørende gjensyn

Christian ble dermed sendt til Kenya, der han med suksess ble satt fri. Da Bourke og Rendall ønsket å besøke Christian etter ett år, ble de fortalt at Christian nå var en vill løve, som ikke ville huske dem.
 
Men da Christan kom labbende over åskammen, var det ingen tvil om at han kjente igjen sine gamle eiere. Det rørende gjensynet, der løven omfavner Rendall og Bourke, ble filmet som en del av en dokumentar om Christian.

Får tårene til å strømme

Videoen av gjenforeningen ble lagt ut på en nettside i 2002, men det var først i 2008 da videoen kom ut på YouTube at verden virkelig fikk øynene opp for «Christian the lion» - mer enn 30 år etter at det hele fant sted. «Christian the lion» ble delt på nettet gang på gang. Og selv om videoen av løven Christian er rørende i seg selv, har YouTube-videoen nok fått god hjelp av Whitney Houston og «I will always love you» for virkelig å få seernes tårer til å strømme.
 
Rendall og Bourkes bok «A lion called Christian» fra 1971 ble utgitt på nytt i 2009. I 2010 kom barneboka «Christian the hugging lion» ut.

Flere anbefalinger fra SeDenne: