Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Magnus Fossen
Vaktsjef nå

Magnus Fossen

Tips oss!

Barbie møter naturlig kropps­ideal: Så stor er for­skjel­len

Se den realistiske dukka Lammily bli forvandlet til en typisk Barbie.

I 2013 eksperimenterte da 24 år gamle Nickolay Lamm med realistiske kroppsidealer og en 3D-printer. Det resulterte i en dukke basert på en gjennomsnittlig 19-årig jentes kropp som gikk verden rundt.

– Jeg ville vise at gjennomsnittlig er vakkert. Vi burde ikke sammenligne oss selv med urealistiske skjønnhetsidealer, sa Lamm til ABC Nyheter da modellen av «den realistiske Barbie» gikk verden rundt.

Se også denne: Barnas svar er mye bedre enn de voksnes

Når det nå nærmer seg jul er Lammily med den realistiske kroppen snart på vei ut i lekebutikkene etter at Lamm fikk økonomisk hjelp til utvikling, markedsføring og produksjon av dukka i mars i år.

I den nyeste reklamefilmen for «gjennomsnittsbarbien» retusjerer de Lammily til å bli en typisk Barbie-dukke, og tar dermed opp retusjproblematikken som har vært mye omdiskutert det siste året.

Se også denne:
Naken­for­tel­ling vil inspirere verden

Etterspørselen etter en dukke med realistisk kroppsideal var stor, så nå gjenstår det bare å se hvor mange Lammily-dukker som ligger under årets juletrær.

Men blir egentlig barna så påvirket av det urealistiske kroppsidealet til Barbie som vi tror? Det høres ikke slik ut i denne videoen:

Barnas svar er mye bedre enn de voksnes

Flere anbefalinger fra SeDenne: