Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Magnus Fossen
Vaktsjef nå

Magnus Fossen

Tips oss!

Hun får ikke gå i fred

Kvinne gikk gatelangs i New York med skjult kamera i 10 timer. Fikk hundrevis av tilnærminger.

Shoshana går gatelangs i verdensmetropolen New York. Hun søker ikke kontakt med noen og går ikke spesielt utfordrende kledd. Likevel får hun flere titalls med kommentarer, tilnærminger og blikk.

Hverdagstrakassering

Bak denne videoen står fotograf Rob Bliss og organisasjonen Hollaback som sammen forsøker å rette søkelyset på hverdagstrakasseringen mange kvinner møter i bybildet.

Se også: Spurte hundre kvinner på gata om sex

De satte et skjult kamera på en person som fikk foran Shoshana og lot henne gå gatelangs i totalt ti timer. Det ble dokumentert over hundre tilfeller av seksuell trakassering, og da er ikke vinking, plystring eller søkende blikk medregnet.

Forfulgt

De sier at menn av alle sosiale bakgrunner forsøkte å ta kontakt med kvinnen, og en person forfulgte henne også i flere minutter. Det sosiale eksperimentet ble filmet i august i år, men ble først publisert mandag.

Se også: - Ikke be oss om å smile

Videoen slippes bare uker etter at en video av små bannende prinsesser skapte mye blest og reaksjoner for sin måte å angripe seksuell trakassering på. Det hele endte med at YouTube fjernet reklamefilmen:

Flere anbefalinger fra SeDenne: