Hver dag publiserer våre videojournalister de morsomste og mest spektakulære videoklippene fra nettet.

Vaktsjef nå

Silje Robertsen

Tips oss!

Gjorde presten din dette under søn­dags­guds­tje­nes­ten?

Det finnes mange måter å krydre søndagsgudstjenesten på. Steppekrig ser ut til å være det nyeste valgfaget i katolsk teologistudium.

Om du er én av få nordmenn som bruker søndagen i kirka vandret kanskje tankene til andre ting under prestens preken? Hadde presten gjort som disse teologistudentene hadde nok planleggingen av søndagsmiddagen ventet til etter gudstjenesten.

De katolske teologistudentene ved Pontifical North American College hedrer hvert år rektor og andre bidragsytere med en middag fylt med god underholdning. Under årets middag i april bestod underholdningen av tradisjonelle sanger fremført av koret og et par dansenummer – studentene er nemlig kjente for sine steppekunnskaper.

Se også denne: Er dette verdens verste prest?

Mens student David Rider fremfører samme steppenummer som året før, tar det hele plutselig en ny vri: Hans medstudent John Gibson pirker ham på ryggen og utfordrer til steppekrig. Et overrasket publikum jubler over den utradisjonelle vrien og det blir plutselig litt mer fart på en stiv middag.

Se også denne: Gutten nekter å forlate paven

Med kjennemerket «folkepave» blir kanskje steppekrig Frans' neste påfunn? Han har i hvert fall vist både utradisjonelle og morsomme sider før:

Flere anbefalinger fra SeDenne: