Sleip kjempeabbor lurte fisker gang på gang

Fiskeren blir rasende av den uventede motstanden.

Amerikanske Grayson Shepard var på undervannsjakt i den nordlige delen av Mexicogulfen, da han møtte hard motstand fra en gruppe sjøabbor ved navn «goliath grouper».

For da Shepard fanget mindre fisk ved bruk av harpun, fikk han konkurranse om fangsten fra en svær goliath grouper.

Se også:Fiskeren stjal haiens bytte - da ble den forbanna

Lurt gjentatte ganger

I løpet av en fisketur under vann, forsøker grouperen å stjele fangsten hans hele tre ganger, og den store fisken lykkes i to av forsøkene. Det gjorde Shepard både frustrert, sint og redd, som du kan høre mens han brøler mot fisken i videoen.

– Jeg veier 100 kilo, og den dro meg enkelt seks meter før den slapp taket, fortalte Shepard til National Geographic tilbake i 2015, da videoen for første gang dukket opp på nettet.

Se også:Kjempe-abbor nær ved å kantre båt

Intelligent fisk

Nylig har videoen av det spesielle undervannsmøtet begynt å sirkulere på nettet igjen.

Goliath groupers kan leve i opptil 50 år, og er ganske smarte dyr. De kan lære og huske menneskelig oppførsel.

– Fulgte de etter dykkeren? Det er det ingen tvil om. De vet sannsynligvis at det er en båt som kommer når de hører en, sier R. Grant Gilmore, en fiskeøkolog fra Florida, til National Geographic.

I etterkant kunne Shepard angre på at han hadde jaktet på goliath grouper-mat på goliath grouper-territorium. Harpunen hans ble ødelagt for alltid, og amerikaneren så seg nødt til å kjøpe en ny, etter det heftige møtet med de store fiskene.

Se også:Ingen blir mer overrasket enn fiskeren da abboren biter

Videoene folk snakker om