David (71) har levd alene på en øy i 20 år

I år feirer australeren David Glasheen (71) 20 år på den australske øya «Restoration Island», hvor han bor alene i en mindre hytte sammen med hunden Polly, ifølge videobyrået Caters News.

Se også denne:Fortvilte dansker trygler Syden om hjelp

På 80-tallet hadde han en formue på 28,4 millioner amerikanske dollar, men han mistet en stor del av pengene 19. oktober 1987, da aksjemarkedet krasjet, skriver nettstedet Vice, som gjorde et større intervju med Glasheen for to år siden.

Se også:Frekk reklame frister danske pensjonister med feriesex

De neste årene fortsatte det å gå nedover for australeren. Familien tapte flere penger og i 1991 ble han skilt.

I 1997 endte han opp på den nærmest ubebodde øya Restoration Island, med en drøm om å bygge et luksushotell. Drømmen ble det ikke noe av, men Glasheen oppdaget en livsstil han likte mye bedre. Nå lever han et enkelt og ifølge ham selv, avslappende liv i isolasjon.

Se også:– Jeg hater Thailand

Livet på øya er ikke ubehagelig. Ifølge Vice har øyboeren installert både solpanel og internett, og han driver fremdeles med aksjehandel og investeringer. I tillegg dyrker han sine egne grønnsaker, fanger fisk og krabber. Supermarkedet besøker han et par ganger i året, og det hender titt og ofe at han har gjester.

– Det beste med å ha blitt en eremitt er freden. Øya har hjulpet med personlig, på alle mulige måter, sier Glasheen til Vice.

Dette problemet opplever man ikke på en øde øy. Ben så minibank-fella akkurat i tide:

Videoene folk snakker om