Fanget sjelden dødskamp på film

Når en hel flokk spekkhoggere angriper, har selv blåhvalen et problem.

En gruppe turister var på hvalsafari utenfor kysten av California da de ble vitne til en spektakulær kamp mellom to av havets mest ikoniske skapninger.

Se også:Kajakk nesten veltet av hval

Ved hjelp av en kameradrone fanget turistene kampen mellom en blåhval og en flokk spekkhoggere. Den enorme blåhvalen ante fred og ingen fare da den skulle opp til overflaten for å puste. Og før den visste ordet av det, var den omringet av hele seks spekkhoggere.

Se også:Hvalflokk bryter overflaten rett ved siden av fiskerne

Spekkhoggeren er kjent som en meget intelligent skapning som jobber godt i flokk. Så da den ensomme blåhvalen ble omringet av seks spekkhoggere, hadde den ikke annet valg enn å flykte.

Se også:Hysj, hvalen sover opp ned

Blåhvalen kan veie opp til 200 tonn, og klarte ved hjelp av sin enorme kropp å sette spekkhoggerne ut av spill lenge nok til at den fikk et forsprang. Hva som skjedde videre vites ikke, siden kameradronen ikke klarte å holde følge med den enorme hvalen.

Ettersom hvalen lever under vann, er den ikke alltid like lett å oppdage. Så da denne programlederen klaget på mangelen på blåhval, fikk han seg en overraskelse:

Videoene folk snakker om