Her mister piloten kontrollen på småflyet

Flyinstruktør fikk flyet ut av potensielt dødelig spinn i grevens tid.

En pilotelev skulle sammen med instruktøren sin utføre en flyøvelse kalt «stall», der flyets løft testes til sine grenser. En øvelse som alle piloter, hobbypiloter som profesjonelle må lære seg å mestre.

Imponerende:Her gjør piloten seg fortjent til lønna

«Da den venstre vingen begynte å synke, forsøkte studenten å korrigere med rattet (aileron). Dette er en naturlig, men feil reaksjon for å rette opp igjen vingen. Dette gjorde bare stall-en verre og førte til en vertikal spin.», opplyser instruktøren Tim Timmons under videoen.

En spinn er langt farligere og kan være vanskeligere å komme ut i igjen fra, siden den forsterker seg jo lengre den får holde på.

Teoriene hagler:«Hva var det piloten tenkte på her?»

Instruktøren opplyser at de mistet en høyde på 1000 fot på kun 15 sekunder. Heldigvis tok han raskt over kontrollen på flyet og fikk gjenopprettet løftet på Cessna 172-flyet ved å bruke motsatt «rudder» (pedalene).

«Ytterligere 30 sekunder og vi ville truffet bakken», opplyser Timmons. Han har lagt ut videoen fra Tombstone i Arizona på nett som en påminner til kommende piloter om å ære obs på hvor fort ting kan gå galt om man ikke er på alerten.

Småflypiloten i videoen under holdt på å bokstavelig talt miste hodet, da han ikke innså sin livsfarlige tabbe:

Videoene folk snakker om