Daisy (8) slakter konseptet jenteklær og gutteklær

– Alle synes at jenter skal være pene, og gutter eventyrlystne. Det er urettferdig!

Åtteåringen Daisy fra England tar et aldri så lite oppgjør med kjønnsrollene i en video hun har laget sammen med moren sin.

Obama:– Å spille som en jente betyr at du er en skikkelig «badass»

De to er ute og handler på en butikk fra den britiske kjeden Tesco, og jenta reagerer på forskjellene mellom klær laget for jenter og klær laget for gutter.

– På jenteklærne står det «hei», «vakker», «jeg føler meg fantastisk». På gutteklærne står det «ørkeneventyret venter», «tenk utenfor boksen» og «helt». Det er urettferdig. Alle synes at jenter bare skal være pene, og at gutter bare skal være eventyrlystne, sier Daisy.

Etterlyser global likestilling:Jenter - hva vil dere egentlig ha?

Åtteåringen synes det er feil at klær til jenter og gutter skal ha helt forskjellige design, når det å være jente og gutt er like bra.

Daisy driver YouTube-kanalen og Facebook-siden Lolly and Doodle sammen med søsteren Lauren. De to har bare 3000 følgere, men videoen med det sterke budskapet er foreløpig sett 1,1 million ganger.

Se også denne:Jentene kommer ikke på noen kvinnelige oppfinnere

Etter at en lokalavis kontaktet Tesco, har de sendt en mail til Daisy og takket henne for tilbakemeldingene hennes samt tilbudt henne gratis klær.

Fireåringen har skjønte det: – Jeg er ikke en prinsesse:

Prinsesser fulle av banneord ble for mye for YouTube:

Videoene folk snakker om