Nordlending fanget sjeldne bilder av albinorein

Reinsdyret ble fanget av Bodøværingens dronekamera midtsommers i fjor.

Det var en sen kveld i midten av juli 2015 at bodøværingen var ute med dronekameraet sitt. Like før sola ble borte bak fjellene kom en albinorein traskende over jordet.

Selv om slike reinsdyr sjeldent blir fanget av et dronekamera i en vakker solnedgang som dette, så er ikke albinorein så sjeldent som man skulle tro.

Se også denne:Her skjønner elgen at hans store kjær­lig­het er en drone

Ifølge reindriftssame Lars Toven er mellom to og tre prosent av reinene som blir født såkalt albinorein, skrev Namdalsavisa i 2010, men disse mangler ikke pigmenter på absolutt hele kroppen og er ikke hundre prosent albino, for å si det enkelt.

Det er nemlig noe som heter partiell albinisme som betyr at de har mørke flekker noen steder på kroppen, for eksempel på klovene eller ved ørene. Man må studere dyret på veldig nært hold for å finne ut om reinsdyret er så sjeldent som en ekte albinorein eller ei.

Ikke bare mennesker som sliter på glattisen:Skogens konge fikk trøbbel på ustrødd vei

I videoen kan man se at reinen naturlig nok er skeptisk til dronekameraet som følger etter den. Den ser ut til å vurdere om den er trussel eller ei opptil flere ganger, før den velger tryggeste utvei og løper vekk.

Bodøværingen filmet reinsdyret kun disse drøye 40 sekundene før han landet dronen og lot reinen være i fred.

Svenske Lasse har også fått et sjeldent blinkskudd av et hvitt dyr, men dette var en elgokse:

Videoene folk snakker om