Ikke alle våger kysse Melissa

I et ellers nakent rom står det en søt og tillitsvekkende ungjente med en papplate i hendene. Foran henne på gulvet er det laget et tydelig kryss, og når ungdommer rundt hennes egen alder kommer inn i rommet og stiller seg fremfor henne, holder hun opp platen.

Teksten hun har skrevet er ikke vanskelig å forstå, men kjennes likevel utfordrende for mange av de som leser den:

«Jeg har hiv. Gir du et kyss?»

Les også:  Slik blir du IKKE smittet av HIV

– Gjorde meg trist

Jenta i videoen med de vennlige øynene, den sorte genseren og det blonde håret er 25 år gamle Melissa Kruse Olsen. Hun har levd med hiv siden før hun var fylt 20 år. I videoen forteller hun om de spørsmål og fordommer som møter henne.

– Jeg har aldri vært en person som har hatt sex til høyre og venstre, og det gjorde meg virkelig trist at folk hadde den ideen om meg. For selv om det jo egentlig er sykdommen de snakker om, så er det fortsatt en del av meg og det har gjort at jeg har holdt det tilbake, sier Melissa Kruse Olsen.

Men Melissa har nektet å la seg knekke, og i videoen forteller hun også om det å leve et helt normalt liv og at hennes hverdag er den samme som alle andres.

Åpne om sykdommen

Filmen ble opprinnelig publisert på nett i februar, men den det først nå at den for alvor har slått gjennom og raskt rørt danskene til tårer.

I Danmark pågår det i hele april en kampanje i regi av AIDS-Fondet for å øke bevisstheten om hiv og aids. I den forbindelse benyttes det filmer for er å henlede oppmerksomheten til fordommene som unge mennesker med hiv møter daglig når de er åpne om sykdommen sin.

Videoene folk snakker om