Skulle hjem fra jobb - billigere å fly via Berlin

Jordan Cox (18) skulle egentlig ta toget de 28 milene hjem til Essex. Så fant han ut at det var billigere å ta en svipptur innom Berlin med fly.

– Et tog fra Sheffield til Essex koster 50 britiske pund. Så jeg fløy hjem via Berlin for å spare 8 pund.

Slik starter 18-åringen sin bloggpost på MoneySavingExpert.com om den utrolige reisen han hadde på vei hjem etter en jobbtur. 

Togbilletten til Sheffield hadde han nemlig fått billig, men da han skulle hjem til Essex kostet billetten 47 britiske pund, noe som tilsvarer 590 norske kroner etter dagens kurs. 

Se hvordan Jordan Cox kom seg hjem i videoen øverst i artikkelen.

Se også: Sam knakk bonuskoden: Fløy verden rundt i luksus for 2.500 kroner

Hjemreise ble til miniferie

Cox begynte da å lete etter billigere alternativer for å komme seg hjem. Løsningen ble en svipptur innom Berlin.

28 mil og drøye tre timer på toget, ble til 164 mil og over sju timer som turist i Berlin. Det var ifølge den reiselystne 18-åringen selv billigere å fly fra East Midlands Airport i Leicestershire til Berlin, og så tilbake til London Stansted.

Sammen med transport til og fra flyplasser både i Storbritannia og Tyskland, og niste på turen, ble denne korte ferien, men lange hjemreisen, nesten åtte pund billigere enn togbilletten. Det tilsvarer en hundrelapp i norske kroner.

Underveis dokumenterte Cox alle utgifter og de to budsjettene han sammenlignet kan du se i faktaboksen til høyre (i bunnen om du leser artikkelen på mobil).

Se også: Ble nektet plass på første klasse – da gikk flypassasjeren amok

Er det verdt det?

Cox innrømmer at dette var en ekstrem måte å spare penger på, selv for ham, men forteller at han ikke klarte å dy seg da han så hva han kunne få for prisen av togbilletten.

– Flyreisen tok selvfølgelig mye lenger tid enn togturen ville gjort, men jeg hadde tiden til rådighet og om du også har det kan du se et helt annet land og samtidig spare penger på det, skriver han i bloggposten og legger til at han vet at å fly ikke er svært miljøvennlig.

Til Dagbladet sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender at han aldri har opplevd liknende situasjoner i Norge, men at det definitivt er et problem med latterlig lave flypriser.

– Det forteller forbrukeren at man er dum om man tar toget, noe som er et enormt stort problem fordi det betyr at man kan spare penger på å være et miljøsvin, sier han til avisen.

Les også: Johans ferievideo av kjæresten går verden rundt

Videoene folk snakker om