Alt endret seg over natten

Trodde de hadde våknet i et parallelt univers.

For halvannet år siden publiserte Redd Barna (Save the Children) videoen som tok Syria-krigen til London. Filmen har nesten 50 millioner visninger på YouTube når organisasjonen gjør det igjen.

Denne gangen tar de den brutale krigen med til Surrey, et distriktsfylke like utenfor London, men i stedet for å produsere en fiksjonsfilm, har Redd Barna tatt i bruk metoder som flere youtubere har hatt stor suksess med det siste året: sosiale eksperimenter og skjult kamera.

Se også denne:Hadde du hjulpet denne kalde gutten?

Noen få skuespillere ble brukt for å utøve flere situasjoner barn i Syria opplever hver dag. Som for eksempel stengte skoler og mangel på mat og medisinsk behandling.

Skjulte kameraer fanget øyeblikkene hvor britene kom til skoler som var stengt uten forvarsel og tomme butikkhyller.

– Er dette et parallelt univers, eller noe? spør en eldre dame i butikken. Hun har nettopp fått beskjed om å betale dyre dommer for en flaske brus.

Se også denne:Baklengs blir alt bedre… eller?

Alle situasjonene er ekte for britene, men det må nevnes at kvinnen og barnet i ambulansen som blir stoppet, også er skuespillere. Denne hendelsen er iscenesatt, men alle reaksjonene er ekte og folk rundt har ingen anelse om hva som foregår.

– Portene ble stengt, og jeg kunne ikke skjønne hvorfor barna mine ikke kunne gå på skolen. Jeg blir helt emosjonell bare av å tenke på at noe sånt faktisk skjer. Det fikk meg til å innse at vi må være klar over, og gjøre våre barn oppmerksomme på, hva som skjer (i Syria), sier en mor som møtte stengte skoleporter til Redd Barna.

Under kan du se Redd Barnas forrige video som rørte en hel verden:

Videoene folk snakker om