Paul oppdaget sjeldent værfenomen i skyene

Under de store tordenskyene dukket det opp mystiske «røde ånder».

Da fotograf Paul Smith hørte en stor tordenstorm komme rullende forbi huset hans i Edmond i Oklahoma, satte han opp kameraet sitt i rasende fart for å ta bilder av de vakre lynnedslagene.

Og selv om fotografen nok ville blitt fornøyd med vanlige lynnedslag, viste det seg at filmen inneholdt noe mer spektakulær og sjeldent enn som så.

Utrolig blinkskudd:Her treffer lynet flyene rett før landing

Det finnes utrolig mange vakre værfenomener, og et av de mer uvanlige er det som på engelsk kalles «red sprites», eller røde ånder på norsk. Det var dette fenomenet Smith filmet.

Forskerne antar at fenomenet oppstår i forbindelse med de aller fleste store tordenstormer, men til tross for fenomenet har vært kjent siden slutten av 1800-tallet, fikk man ikke fanget det på film før i 1989.

Se også:– Endelig! Dette bildet har jeg prøvd å ta i årevis!

Ifølge Wikipedia oppstår fenomenet i den øvre atmosfæren samtidig som det lyner og tordner nærmere bakken. De vakre lysmønstrene oppstår på grunn av store elektriske ladninger som skapes av utladninger fra positive sky-til-bakkelyn. 

Et vakkert lysfenomen vi kan se i Norge, er nordlyset. Nicolai droppet faktisk å dra på fest for å fange det utrolige nordlys-showet:

Videoene folk snakker om