Rogers Posten-video kostet ham jobben

Musikkvideo om «Har du jobb i Posten blir du så lei, at du faen får lyst til å henge deg», falt ikke i god jord hos arbeidsgiveren.

Roger Lindhjem tok utvilsomt en sjanse da han publiserte en egen musikkvideo om å jobbe som postbud.  Sangen åpner med strofen; «Har du jobb i Posten blir du så lei, at du faen får lyst til å henge deg».

Sangen kan mildt sagt kalles kritisk til ledelsen, med strofer som «Ledelsen er udugelig» og «Lønna er ikke til å leve med, selv om du jobber som et helvete».

Amerikansk postmann:Går det an å bli latere?

Til TV2, som først omtalte saken, sier Lindhjem at han lagde sangen for noen år siden, men først nå fikk mulighet til å lage musikkvideoen, som han selv omtaler som «satirisk og humor». Ledelsen i Posten så ikke humoren, da de kalte ham få dager senere inn til møte.

– Jeg fikk beskjed om at jeg satt Posten i et dårlig rykte. Så fikk jeg beskjed om at jeg aldri kom til å jobbe i Posten igjen, på grunn av grovt pliktbrudd, sier 48-åringen til tv2.no.

Dagen etter ble han formelt sagt opp, etter et drøftingsmøte med Posten. Han skal uansett flytte til nyåret og hadde derfor, ifølge TV2, allerede sagt opp jobben fra nyttår.

– Jeg vil jo egentlig jobbe hver dag, og jeg prøvde å forklare at det er en humorvideo. Det er uforståelig at kunne miste jobben på grunn av videoen, jeg så ikke denne komme i det hele tatt, sier han til tv2.

Det finnes verre eksempler:Er det rart denne postmannen fikk sparken?

Til TV2 sier Posten at de ikke kommenterer enkeltsaker, men sier på generelt grunnlag at arbeidstaker har en lojalitetsplikt overfor arbeidsgiver.

Lindhjem fastholder at videoen handler om en fiktiv person og presiserer overfor Nettavisen at han aldri har hatt en slik posisjon i Posten.

Sjekk også:Radiovert lurt trill rundt: - Vi kommer til å få sparken!

Videoene folk snakker om