Fiskere i Troms fikk eventyrlig besøk

Fiskebåten fikk nota full av sild, men blant fangsten «kokte» det av noe langt større.

Geir Lundli var på sildefiske i Troms med båten Nygård senior da mannskapet dro inn en massiv fangst på femti tonn. De ble nødt til å kalle inn en annen båt for å pumpe over noe av fangsten. Det er ganske vanlig, men det som havnet midt mellom fartøyene fikk Lundli til å løpe etter kameraet sitt.

Lofoten:Unikt spekkhoggerangrep går verden rundt

I sildestimen mellom båtene «kokte» det nemlig av og spekkhogger og knølhval. Lundli har jobbet som kokk og fisker på sjøen de siste fem årene. Til Nordlys, som først omtalte saken, sier han at hvalene snakket masse med hverandre.

– Man kan tydelig høre skrik og skrål under vann. Det er et univers som er fabelaktig og spennede å oppleve, sier han til avisa.

På jakt:Norske fiskere fikk nærkontakt med knølhval

Hval er et dagligdags syn for fiskere i dette området, men det var de spesielt gode lysforholdene mellom båtene som gjorde at Lundli valgte å få dette på film. Han hadde også et GoPro-actionkamera som ga unike undervannsbilder.

– Man kan gjerne kalle det et eventyr når man opplever hundrevis av hval på fiskefeltene, sier han til Vesterålen Online.

Filmet unikt møte med hval:

Videoene folk snakker om